0440 600 688

Tervetuloa Marian Mehustamolle!

OMENAT

Pyri poimimaan omenat kiinteinä ja mehukkaina, ei ylikypsinä ja pehmenneinä. Pudokkaat käyvät hyvin eivätkä pienet pintavauriot haittaa. Kaikkia omenalajikkeita voi mehustaa, mutta jauhoisten lajikkeiden hedelmien tulee olla mahdollisimman mehukkaita ja raaemmanpuoleisia.

Lajittele pois homeiset, ylikypsät ja mädäntyneet omenat. Mehusta ei saa sen parempaa kuin mitä raaka-aineet ovat! Omenat ovat sopivan kypsiä kun siemenet muuttuvat ruskeiksi ja omena maistuu hyvältä.

Säilytä omenasi ilmavissa astioissa tai esimerkiksi paperikasseissa. Emme suosittele omenoiden säilyttämistä muovikasseissa. Jos joudut varastoimaan omenasi pidemmän aikaa, niin säilytä niitä viileässä ja varjoisassa paikassa.

Mehustamolle tuotavien omenoiden vähimmäismäärä on noin 50 kg, joka vastaa noin neljää isoa paperikassillista. Lajikkeesta riippuen tästä määrästä saa noin 30-35 litraa mehua. Omenoiden kilomäärän voi arvioida jakamalla tilavuuden kahdella. Muista, että sinun on jaksettava nostaa omat omena-astiasi mehustamolla!

VARAA AIKA MEHUSTAMOLLE
Otamme vastaan vain ajanvarauksella tuotavia omenoita. Arvioi omenoidesi kilomäärä ja varaa omenamäärällesi riittävä aika:

 – 50 – 200 kilolle riittää tunnin aika

 – Jos sinulla on suurempi omenamäärä kuin 200 kg, laske yksi lisätunti per seuraava 200 kg. (200-400 kg = kaksi tuntia; 400-600 kg = kolme tuntia jne).

Valitse ajanvarauksesta joko mehustamo tai jättöaika:

– Varaa mehustamoaika jos haluat olla paikalla kun omenasi puristetaan mehuksi. Tällöin saat valmiin mehun mukaasi heti. Olet mukana omenoiden lajittelussa ja pesussa sekä pakkaat valmiit mehupussit hanalaatikoihin.

– Jos haluat vain jättää omenasi mehustettavaksi, varaa jättöaika. Voit tuoda omenasi mehustamolle varaamasi päivän aikana milloin sinulle parhaiten sopii. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kun nostaa tuomasi omenat varastomme hyllylle, me hoidamme loput! Mehustamme tuomasi omenat muutaman päivän sisällä ja ilmoitamme tekstiviestitse kun mehulaatikot ovat valmiita noudettavaksi.

VALMIS MEHU
Pakkaamme valmiin, pastöroidun mehun käteviin, kolmen litran hanapakkauslaatikoin. Pastöroitu mehu säilyy huoneenlämmössä, avaamattomassa pakkauksessa vuoden verran. Avattu pakkaus säilyy avattuna jääkaapissa noin neljä viikkoa.

Jos haluat mehun omiin astioihisi ja/tai pastöroimatta, on sinun varattava mehustusaika, jotta voit ottaa mehun heti mukaasi. Mehustamolla voimme varastoida ainoastaan mehustamon omiin hanapakkauksiin pakattua mehua. Asiakkaan omiin astioihin pakatun mehun säilyvyydestä vastaa asiakas itse.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat sopia nouto ja jättöajankohdista varausjärjestelmän ulkopuolella soita numeroon 0440-600 688.

Maksuvälineinä mehustamolla käy käteisen lisäksi yleisimmät maksukortit.

MEHUSTUSPROSESSI

OMENOIDEN PESU
Omenat lajitellaan karkeasti, poistaen vaurioituneet ja pilaantuneet omenat. Tämän jälkeen omenat pestään ja murskataan.

PURISTUS
Käytössämme on moderni, hygieninen ja nopea hihnapuristin joka puristaa omenamurskeesta noin 70% mehua per kilomäärä, riippuen lajikkeesta ja omenan kypsyydestä. Mitä vanhempi omena, sitä vähemmän mehua.

PASTÖROINTI
Suosittelemme pastörointia mehun säilyvyyden parantamiseksi. Pastörointi tarkoittaa mehun nopeaa kuumentamista yli 80 asteen. Pastöroitu mehu säilyy avaamattomana noin vuoden; pastöroimaton mehu tulee juoda muutaman päivän kuluessa tai pakastaa.

PAKKAUS

Mehu pakataan ekologisiin ja hygienisiin hanapakkauksiin. Hanapakkaus sisältää kolmelitraisen sisäpussin sekä kahvallisen suojalaatikon optimaalista säilytystä varten. Pusseihin muodostuva tyhjiö edistää mehun säilyvyyttä. Mehu säilyy huoneenlämmössä noin vuoden ja avattuna se säilyy viileässä noin kuukauden.

Jos haluat säilöä mehun omiin astioihisi sinun tulee varata mehustamoaika ja tuoda riittävä määrä astioita mukanasi. Asiakas vastaa itse hänen omiin astioihin säilötyn mehun säilyvyydestä.