TERVETULOA MARIAN MEHUSTAMOLLE!

OMENAT 

Pyri poimimaan omenat kiinteinä ja mehukkaina, ei ylikypsinä ja pehmenneinä. Pudokkaat käyvät hyvin eivätkä pienet pintavauriot haittaa. Kaikkia omenalajikkeita voi mehustaa, mutta jauhoisten lajikkeiden hedelmien tulee olla raaemmanpuoleisia jolloin ne ovat mehukkaimmillaan.

Lajittele pois homeiset, ylikypsät ja mädäntyneet omenat. Mehusta ei saa sen parempaa kuin mitä raaka-aineet ovat! Omenat ovat sopivan kypsiä kun siemenet muuttuvat ruskeiksi ja omena maistuu hyvältä.

Säilytä omenasi ilmavissa astioissa tai esimerkiksi paperikasseissa. Emme suosittele omenoiden säilyttämistä muovikasseissa. Jos joudut varastoimaan omenasi pidemmän aikaa, niin säilytä niitä viileässä ja varjoisassa paikassa.

Mehustamolle tuotavien omenoiden suositeltu määrä on noin 50 kg, joka vastaa noin neljää isoa paperikassillista. Lajikkeesta riippuen tästä määrästä saa noin 30-35 litraa mehua. Omenoiden kilomäärän voi arvioida jakamalla tilavuuden kahdella, esim. 10 litran ämpärillinen omenoita painaa n. viisi kiloa. Muista, että sinun on jaksettava nostaa omat omena-astiasi mehustamolla!

TUO OMENASI MEHUSTAMOLLE 

Voit tuoda omenasi mehustamolle ilman ajanvarausta tai jonotusta, sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Ovemme ovat avoinna arkisin kl. 9:00-19:00 ja viikonloppuisin 9:00-16:00. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin nostaa tuomasi omenat varastomme hyllylle, täyttää tarkasti saatelappu mehustamolla ja me hoidamme loput! Mehustamme sinun omenat muutaman päivän sisällä ja ilmoitamme tekstiviestitse kun mehulaatikot ovat valmiit noudettavaksi.

Huom! Jos omenasi ovat erittäin likaisia tai iso osa omenoista on pilaantunut, emme voi mehustaa niitä.

VARAA AIKA MEHUSTAMOLLE

Varaa mehustamoaika jos haluat olla paikalla kun omenasi puristetaan mehuksi. Tällöin saat valmiin mehun mukaasi heti. Olet mukana omenoiden lajittelussa ja pesussa sekä pakkaat valmiit mehupussit hanalaatikoihin.

Valitse tämä vaihtoehto jos:

  • Haluat olla mukana lajittelemassa omenoitasi ja pakata valmiit mehupussit laatikoihin
  • Haluat raakamehua.

Tee silloin ajanvaraus mehustamolle. 

Arvioi omenoidesi kilomäärä ja varaa omenamäärällesi riittävä aika:
 – 50 – 150 kilolle riittää puolen tunnin aika
 – Jos sinulla on suurempi omenamäärä kuin 200 kg, laske yksi lisä puoli tunti per seuraava 150 kg. (300-600 kg = kaksi tuntia, jne).

VALMIS MEHU 

Pakkaamme valmiin, pastöroidun mehun käteviin, kolmen litran hanapakkauslaatikoin tai 1,5 litran kahvapusseihin. Pastöroitu mehu säilyy huoneenlämmössä, avaamattomassa pakkauksessa vuoden verran. Avattu pakkaus säilyy avattuna jääkaapissa noin neljä viikkoa. 

Jos haluat mehun pastöroimatta, on sinun varattava mehustusaika, jotta voit ottaa mehun heti mukaasi. Mehustamolla voimme varastoida ainoastaan mehustamon omiin hanapakkauksiin pakattua mehua. Asiakkaan omiin astioihin pakatun mehun säilyvyydestä vastaa asiakas itse. Saat meiltä myös 5 ja 10 litran hanapakkauspusseja esimerkiksi suurtalouskäyttöön tai siiderinvalmistukseen.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat sopia nouto ja jättöajankohdista aukioloaikojen ulkopuolella soita numeroon 0440-600 688.

Maksuvälineinä mehustamolla käy käteisen lisäksi yleisimmät maksukortit.

MEHUSTUSPROSESSI

OMENOIDEN PESU
Omenat lajitellaan, poistaen vaurioituneet ja pilaantuneet omenat. Tämän jälkeen omenat pestään ja murskataan.

PURISTUS
Käytössämme on moderni, hygieninen ja nopea hihnapuristin joka puristaa omenamurskeesta noin 70% mehua per kilomäärä, riippuen lajikkeesta ja omenan kypsyydestä. Mitä vanhempi omena, sitä vähemmän mehua.

PASTÖROINTI
Suosittelemme pastörointia mehun säilyvyyden parantamiseksi. Pastörointi tarkoittaa mehun nopeaa kuumentamista yli 80 asteen. Pastöroitu mehu säilyy avaamattomana noin vuoden; pastöroimaton mehu tulee juoda muutaman päivän kuluessa tai pakastaa.

PAKKAUS
Mehu pakataan ekologisiin ja hygienisiin hanapakkauksiin. Kolmelitrainen hanapakkaus sisältää  sisäpussin sekä kahvallisen suojalaatikon optimaalista säilytystä varten. Puolentoista litran pussi on laadukasta materiaalia joka pysyy tukevasti pystyssä myös ilman laatikkoa. Pusseihin muodostuva tyhjiö edistää mehun säilyvyyttä. Mehu säilyy huoneenlämmössä noin vuoden ja avattuna se säilyy viileässä noin kuukauden.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/marianme/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/marianme/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615